Hoe ziet zo’n middag er dan eigenlijk uit? Wat doen we zoal? De kinderen zijn altijd het uitgangspunt. Het programma, de thematiek en de activiteiten kunnen wisselen afhankelijk van hetgeen er speelt bij het kind of in de groep. Een gemiddelde fonkelmiddag ziet er als volgt uit:

Samen relaxed starten in de studio bij de houtkachel met thee en koekjes. Vervolgens wordt de middag opgebouwd middels het luisteren naar een verhaal gekoppeld aan emoties en/of ervaringen passend bij de leefwereld van het kind.

Aan de hand van het thema volgt er een reeks yoga oefeningen, muziek, masseren we elkaar en eindigen we met ontspanningsoefeningen. Daarna gaan we creatief aan de slag, binnen of buiten in de tuin of het bos. We gebruiken onze zintuigen en uiteenlopende materialen of ervaringen. Soms wordt er ook gewerkt met opstellingen middels houten poppetjes om zo een situatie of groep in beeld te brengen. We sluiten de middag altijd samen in de studio af waarbij ruimte en respect is voor ieders verhaal.